El Yapımı Şurup

17-11-2021 08:27
El Yapımı Şurup
 
Sonbahar ve kışın gelmesiyle hava sıcaklıkları değişir. Dünya genelini etkileyen virüslerden dolayı, rahatsızlıklara karşı doğal etkili şuruplardan yararlanabilirsiniz. İnsan sağlığına olumlu yönde etki gösterecek olan bu tür şuruplar, vücut fonksiyonlarını da büyük ölçüde destekler. Soğuyan hava boğaz ağrılarına neden olur. Bir türlü bitmeyen öksürük için evde uygulayabileceğiniz birkaç şurup tarifi bulunur. Evde öksürük şurubunun yapımını merak edenler, tarif detaylarını da merak eder. El yapımı şurup, bu tür grip ve soğuk algınlıklarına karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda etkili olması talepleri de arttırır.
El yapımı şurup içinde bulunan malzemeler, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
• 1-1.5 su bardağı içme suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet limonun suyu
• 2 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı bal
• 2-3 adet karanfil
 
Öncelikle 1.5 su bardağı civarında olan suyu kaynatın. Suyun kaynaması esnasında, sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun. Bu malzemeleri küçük küçük doğrayın. Kaynar suyu cam kaseye almanızın ardından, içerisine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğuyan su içerisindeki sarımsak ve soğanlar eklenmelidir. Bu aşamadan sonra sırasıyla diğer malzemeler karışımın içine eklenmelidir. Karanfili havanda ezin ve toz haline getirin. Karanfili de karışıma ekleyerek, kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatın.
 
El Yapımı Kozalak Şurubu Ev dekorunda kullanılan kozalak, çam ağaçlarından toplanır. Çam kozalağı üzerine birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalar gösterir ki, kozalak insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kozalağın yapısında birbirinden farklı mineral ve vitaminler bulunur. Bu açıdan, son zamanlarda el yapımı kozalak şurubu tarifi oldukça popüler hale gelmiştir. Kozalak şurubunun yapımında, çam kozalakları kaynatılır. Ardından şurup kıvamını alır. İnsan sağlığına oldukça faydalı el yapımı şurup olan kozalak şurubu, bitkisel tedavilerden birisidir. Bazı yörelerde kozalak şurubuna reçel de denir. Şurup ile reçeli ayıran ince çizgi, kozalağın kaynatılırken ayarlanan sıvı miktarıdır. Şurup hâline gelmiş olan kozalak özleri artık sorunsuz bir şekilde içilebilecektir. Reçel daha kıvamlı olur. Kozalak şurubu, nefesi rahatlatır. Buna ek olarak, solunum yolunda oluşan farklı enfeksiyon çeşitlerine ve hastalıklarına iyi gelir. Bu tür rahatsızlıklar kozalak şurubu sayesinde iyileştirilebilir. Öksürük problemi yaşıyorsanız ya da nefes darlığı yaşıyorsanız en kısa zamanda doğal kozalak şurubundan yardım alabilirsiniz. Çam kozalağının yapısında bağışıklık sistemini güçlendirici mineraller bulunur. Kozalak şurubu, bağışıklık sistemini korur. El yapımı şurup çeşitleri içerisinde en çok bilindik türlerden birisi kozalak şurubudur. Bağışıklık ve sindirim sistemini büyük ölçüde destekleyen içecek, içerisindeki yüksel vitamin takviyesiyle de gündelik hayatta dinç kalınmasını sağlamaktadır. Bu şekilde, hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucunda, kozalak şurubunun kişileri rahatlattığı ve sakinleştirdiği bilinir. Dinlendirici özelliğe sahip el yapımı şurup, stresi ve strese bağlı hastalıkları yok eder. Gergin geçen günün ardından uyku sorunu yaşarsanız, kozalak şurubu tüketebilirsiniz.
 
El Yapımı Öksürük Şurubu
 
Hazırladığınız el yapımı şurup çeşitlerini sabah ve akşam düzenli olarak tüketebilirsiniz. Şurupları tüketirken, mutlaka tok karnına olmanız gerekir. Aksi takdirde, midenizde bazı sindirim sorunlarına yol açabilir. Karışımı yaklaşık olarak, yedi gün kadar buzdolabında saklayın. Kapağı da cam olan bir kavanozun içinde güvenli şekilde saklayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz öksürük şurubu içeriğinde bulunan soğan ve sarımsağın antibiyotik etkisi göstermesi ile boğazınız başta olmak üzere vücudunuzda etkili olur. Bal ve tarçın karışımının yanında bir miktar zencefil, büyük oranda etkili olacaktır. Karanfilin antiseptik özelliği, ağrılarınızı dindirir. Bununla birlikte, limonun bol C vitamini bağışıklığınızı güçlendirir. Bu karışım, doğal bir el yapımı şurup etkisi gösterir. Karışım bazı hastalıklara kötü gelebileceği için kullanmadan önce hekime başvurulmalıdır.
 
Öksürüğe iyi gelen diğer yöntemler, genel anlamda şu şekilde sıralanabilir:
• Düzenli aralıklarla su içmeye çalışın.
• Bal ya da ılık su ile bal tüketin. Bu şekilde boğazlarınız yumuşar.
• Ortamdaki hava kısa sürede kuruyorsa nemlendirin.
• Burun tıkanıklığı bulunuyorsa bunun için farklı yöntemler deneyin.
• Yataklarda yer alan alerjiye dikkat edin. Nevresim takımlarınızı düzenli aralıklar ile yıkayın. • Etkili bir yöntem olarak pastil kullanın.
• Tuzlu su yardımı ile gargara yapın.
• Bazı öksürük türleri için ayağınızın altına sürdüğünüz vicks tarzı kremler etkili olur. El Yapımı Şurup Faydaları Öksürük tedavisinde genellikle, öksürük şurubu ile birlikte antibiyotik kullanılması ile önerilir. Bu şekilde, daha kalıcı ve etkili sonuçlar alınması mümkündür. Öksürüğün nedenleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Aynı yakınmaları sürekli tekrarlayan çocukların aileleri, el yapımı şurubun etkileyici faydalarından yararlanır. Farklı rahatsızlıkların etkili şekilde kontrol altına alınması adına, el yapımı şurupların kullanılması etkili sonuçları beraberinde getirir. Öksürük şurupları, bağışıklığı arttırır. Ancak söz konusu ilaçların, kesinlikle doğal yapıda olan ürünleri içermesi gerekir. Öksürükte pastil kullanarak, boğazınızı yumuşatabilirsiniz. Aynı şekilde, düzenli su tüketimi de oldukça önemlidir. Vücudun savunma mekanizmasında yaşanan sorunlara bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, uygun yöntemler ile kontrol altına alınmalıdır. El yapımı şurup fiyatları, şurubun içinde bulunan malzemelere göre değişiklik gösterir. Öksürüğe neden olan etkenlerin tespiti sorunun çözümünde odak noktadır. Sonrasında, tedavi için gerekli aşamalara başlanmalıdır. Bebeklerde, yetişkinlerde ve çocuklarda öksürük tedavisi yaş gruplarına göre farklıdır.
Öksürüğe iyi gelen el yapımı şurup benzeri maddeler, şu şekilde sıralanabilir:
• Süt ve bal • Kuşburnu çayı • Ihlamur • Adaçayı • Zencefil • Pastil • Pekmez • Günde en az iki litre su tüketmek • Zencefil • Zerdeçal Bulunulan ortamı düzenli olarak havalandırarak, ortamın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, ek oda nemlendiricileri de sizler için oldukça uygundur. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin tümünden uzak durun. Bununla birlikte kullanılacak şuruplar vücut fonksiyonlarını koruyacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.