El Yapımı Nar Ekşisi

17-11-2021 08:19
El Yapımı Nar Ekşisi
 
El yapımı nar ekşisi, narların belirli zaman bekletilmesi ve suyunun çıkarılmasıyla hazırlanır. Narlar toplanmasının ardından, kabuklarından tamamen ayrılır. Sonrasında, beyaz kısımları alınır. Narların toplanması ve özenle ayrılmasıyla işlem başlamaktadır. Bu besin kaynağı kendisi içerisinde eksiği barındırmaktadır. Bu sayede ekstra bir çaba meydana getirmez. Gününüzde elle bar ekşisi hazırlayan birçok insan bulunmaktadır. Nar eskisi tamamıyla organik hâlde olursa hem lezzetli hem de sağlıklı olmaktadır. Bu sayede, nar taneleri telef edilmez. Oldukça hijyenik koşullarda üretimi yapılan nar ekşisi, özenle hazırlanılır. Nar suları kazana aktarılırken, tülbentten yardım alınır. Bu şekilde süzme işlemi de gerçekleşmiş olur. Narın çekirdekleri ise işleme katılmaz. Bu çekirdekler, bir kenarda tutulur. Tüm bu işlemlerin ardından, nar suyu yavaş yavaş kaynamaya bırakılmaktadır. Bu işlem esnasında, yüksek sıcaklık tercih edilmez. Kazanın içerisinde kıvamı kontrol etmek amacıyla bir tahta kaşık bulunur. Bu kaşık yardımıyla nar suyu karıştırılır. Narın içerisindeki fazla su uçana kadar, sabırlı bir şekilde beklenmelidir. Bunun nedeni, nar ekşisinin tadının yüksek sıcaklığın bozmasıdır. Nar ekşisinin tadı ve kalitwli olması tüketim ve sağlık açısından son derece önemlidir. Bu konuya özel olarak dikkat edilmesi gerekir. Sıkım aşamasındayken, nar ekşisinde herhangi bir tortulanma olmamasına özen gösterilmelidir. Nar sıkılırken, suyun içerisine girmemesine dikkat edilmelidir. El yapımı nar ekşisi, oldukça lezzetli olur.
 
El Yapımı Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?
El yapımı nar ekşisi içinde genel olarak şu malzemeler bulunur:
• Bir miktar kabuğundan ayrılamamış Nar
• Tatlı kaşığı içerisinde tuz 5 kilo nardan, yaklaşık olarak 300 ml nar ekşisi çıkar. 15 kilo nardan, yaklaşık olarak 1 litre nar ekşisi çıkar. Bu ölçüler, yaklaşık olarak verilen ölçülerdir. Nar tanelerine ve kaynama sürelerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Tüm yapılanlar incelendiğinde, nar ekşisinin doğallığı da net şekilde ortaya çıkar. Aksi takdirde, doğal olmayan nar ekşisinin tüketimi çok da uygun değildir. El yapımı nar ekşisi yapım aşamasına gelince, aşamalar şu şekilde sıralanabilir:

• Tüm narlar bıçak yardımıyla bölünür. Kesilen kısım avuç içinde kalır. Tahta kaşık yardımıyla kabuğuna vurulur. Bu şekilde, nar taneleri kabuklarından ayrılır. İşlem, geniş çukur bir leğende yapılır.
• İşlemden sonra, tüm nar taneleri ve zar kabukları iyice temizlenir. Tadının değişmemesi adına, nar tanelerini zarlardan iyi temizlemelisiniz.
• Nar taneleri temizlediğinde, sıkılmaya hazır hale gelir. Zaman tasarrufu sağlaması açısından, bu aşamada robottan yardım alınabilir.
• Bütün nar tanelerinin genişçe bir leğene aktarılması gerekir. Kullanılmamış plastik çizme yardımı ile nar taneleri çiğnenir. Bu işlem, birkaç kişi tarafından yapılmalıdır. El yapımı nar ekşisi bozulur mu? sorusuna, uygun koşullarda saklanmadığında bozulur cevabını verebiliriz. Buna karşın, bozulması oldukça zordur.
 
El Yapımı Nar Ekşisi Faydaları
 
Nar, içerisinde bulundurduğu yüzlerce tanecikler ortaya çıkmıştır. Gövdesi ile ekşimsi bir tada sahiptir. Bazen tatlı, bazen ise ekşi bir tada sahiptir. Ilıman iklimlere özgü olan bir meyve çeşididir. Nar içeriğindeki faydalı bileşenler; C vitamini, potasyum, demir, polypheol benzeri maddelerdir. Bu maddelerin tümü, yoğun olarak bağışıklığı güçlendirici etkiye sahiptir. Şekeri dengeleyici özelliğine sahip olan el yapımı nar ekşisi, aynı zamanda kolesterol üzerinde de etkilidir. Kolesterol düşürücü özelliği, özellikle yaşlılar tarafından tüketimini arttırır. Nar ekşisinin yapımında kullanılan ana malzeme, nar ekşisidir. El yapımı nar ekşisi, mayhoş ve ekşimsi bir tada sahiptir. Bu özelliği ile balzamik sirkeye de benzetilebilir. El yapımı nar ekşisi kalori açısından, katkı maddeli nar ekşisi çeşitlerine göre daha ideal bir kullanıma sahiptir. Hipertansiyonu düşürücü etkisi bulunan nar ekşisi, kolesterol ve kan şekerini dengeler. Şeker hastalığının önlenmesinde ve kolesterol gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılmaktadır.. Diş ve dişeti için faydalı bileşenlere sahiptir. Ağız içi kanamalarını neredeyse, tamamen keser. Kalp damarlarını koruyan el yapımı nar ekşisi, kalp hastalıklarının olası riskini azaltır. Kellik tedavisinde başvurulan en etkili ve işe yarayan besin maddeleri arasında yer alır. Enfeksiyonları iyileştiren nar ekşisi, enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Vücut direncini, önemli ölçüde arttırır. Vücuttan toksinleri atan besin maddesi, idrar söktürücü özelliğe de sahiptir. Kronik yorgunluğa karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda, bağışıklık sistemini de güçlendirir.
 
El Yapımı Nar Ekşisi Fiyatları
 
Bağırsak parazitleri için doğal tedavi sunan el yapımı nar ekşisi, ciltteki lekeleri giderir. Ayrıca, sivilce sorununa iyi gelir. İshali kesen yapısında birçok bileşen bir arada bulunur. Bu açıdan, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde nar ekşisinden faydalanılır. Alternatif tedavi yöntemleri arasında yer alan nar ekşisi, ses kısıklığını büyük oranda giderir. Ayrıca, zatürreye karşı etkili bir tedavi sunar. Böbrek yaralarını etkili şekilde iyileştirmesinin yanında, bayılma sorunları için de etkili çözümleri sizinle buluşturur. Nar ekşisinin birçok sayılamayan faydası bulunur. Bu yönü ile tüketiciler tarafından beğenilir. Birçok kişi ve kurum tarafından da nar ekşisi, insan vücuduna faydalar sağlar. El yapımı nar ekşisi fiyatları, tercih ettiğiniz ürünün içeriğine bağlı olarak değişir. İçeriğinde birçok doğal malzeme bulunur. Bu malzemeler, doğallığı evlerinize taşır. Bu şekilde, sofralarınızı neşelendirir.
 
El yapımı nar ekşisi ne kadar? sorusu, nar ekşisi almak ve çeşitli rahatsızlıklara şifa bulmak isteyenlerin ortak sorularından birisidir. Bu soruya verilecek cevap, tercih edeceğiniz ürünün niteliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Hastalıklarınız için en etkili sonucu almak için kaliteli nar ekşisi markalarını tercih etmelisiniz. Bu şekilde, olası rahatsızlıklarda anında ve kesin çözüm alabilirsiniz. Nar ekşisinin sağladığı faydalar, birçok farklı açıdan değerlendirilebilir. El yapımı nar ekşisi besin değerleri, içerdiği yoğun karbonhidrat oranı ile öne çıkar. Bu açıdan, dengeli tüketilmesi gerekir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.